Bulut Sunucu Nedir?
Bulut Sunucu Nedir? (Cloud Server), uzaktaki fiziksel sunucunuza dilediğiniz zaman erişmenizi sağlayan bir barındırma türüdür. Sanallaştırma teknolojisi sayesinde, fiziksel sunucuları daha verimli kullanabiliyor ve uzaktan erişerek organize edebiliyoruz. IT dünyasına yeni dahil olanlar bazı kavramları karıştırabilirler, müsterih olun yalnız değilsiniz.
Bulut Sunucu Nasıl Çalışır?
Bulut sunucuları kullanmamızı sağlayan temelde iki teknoloji var. Bunlardan biri Sanallaştırma diğeri ise internet alt yapısı. Backbone denilen internet alt yapısı sayesinde dünya düşük gecikme ile birbirine entegre oldu. Uydu ve çeşitli teknolojilerin de gelişmesi elbette entegrasyon gücünü artırdı ancak internet alt yapısı kurulmuş olsa da bizleri bir sorun bekliyordu; donanım yetersizliği. Bazı işler için alınmış donanımlar işe göre kapsamlı, bazıları ise yetersizdi. Bu noktada daha önce yazıya ara verip okumanızı önerdiğimiz sanallaştırma teknolojisi çıktı. Bu sayede cihazlarımızın üzerinde koştuğumuz tüm işlerimizi bölümlendirebilir hale geldik. Örneğin bir RAM, vRam yani sanal RAM olarak tanımlandı ve daha düşük iş parçacıkları için programlandı. Sonuç olarak, 10 birimlik veri merkezlerinin 50 birim güce eriştiğini varsayabilirsiniz.
Bulut Sunucu hizmetinin en büyük avantajı yazılımsal süreçlerle yönetiliyor olmaları. 7/24 erişim, güncellik, yedekleme kolaylığı; burada saydığımız maddelerin daha az maliyetle yapılıyor oluşu büyük bir tercih sebebi.
Doğuş olarak sizlere doğrudan bulut sunucu kiralama hizmeti vermiyoruz ancak sunucu barındırmanızı gerektirecek herhangi bir kurumsal bulut sunucu projelendirmenizde uzman kadromuz yanınızda. Tüm sorularınızı bizleri arayarak yada mail atarak sorabilirsiniz.