Kendinizi Tanıyın
Şirket hangi alanda çalışıyor ? Sizi en iyi ne açıklıyor? Marka olarak öneminiz neler? Bu soruları cevaplayarak kim olduğunuzu belirlemeye başlayabilirsiniz.
Marka’nızdaki ses tonunuz, marka özgünlüğü gibi birçok özelliğinizi göz önünde bulundurmalısınız. Örnek olarak bir web firmasıysanız, ‘sıkıntılı’ bir ses tonunuz olsun pek de sevilmez. Markanız ‘samimi mi, kurumsal mı yoksa her iki yapıyı da benimsiyor mu?’ Yine tüm bunları bu aşamada tanımlayabilirsiniz.
Hedef Kitlenize Özgün Yazın
Hedef kitlenizin kimler olduğunu, isteklerini ve reklam metninizi niçin yazdığınızı tam olarak tanımlamanız etkili bir metin yazmanızda size yardımcı olacaktır. Hedef kitlenizi belirlerken ‘Hedef kitlem kim? Onların değerleri ve ilgilendiği konular ve istekleri neler?’ gibi sorulara karşılık aramanız, bu konuda size yardımcı olabilir.
Yaptığınız pazar araştırmaları, anketler ve öngörüler ile sizden nasıl beklentileri olduğunu anlamaya çalışmalısınız. Bu sayede, marka olarak onlara ürün ya da servisinizle nasıl değer katacağınızı belirleyebilirsiniz. ‘Buyer Persona’lar ortaya koymanız işinizi daha da basitleştirir.Bu, biraz daha vakit alsa da hedef kitlenizi tanımada ve bu konuda resmin bütünü gözlemlemenize yardımcı olacaktır.
Rakiplerinizi İyi Tanıyın
Rakipleriniz her zaman neler yaptığını bilmek ve takip etmek rekabetçi pazarda sizin daha fazla bilgi ve öngörü sahibi olmanızı sağlar. Rakiplerinizin sosyal medya profillerine bakarak, onların marka ses tonunu, içerikleri ile etkileşim yaratıp yaratmadıklarını ve ‘eğer bu şirket bir şahıs olsaydı onunla konuşmak ister miydim?’ gibi soruların yanıtlarını bulmaya çalışabilirsiniz.
Karışık Cümlelerden Uzak Durun
Tüm bunları sağladıktan sonra sıra metninizi yazmaya gelmektedir. Sosyal medyada ‘simple one is the best’ (basit olan en iyisidir) şeklinde bir hitap vardır. Artık reklamlar birçok kullanıcının görmek istemeyeceği kadar hayatımızda yoğun olduğu için uzun ve karmaşık metinler, reklam dönüşüm oranını da olumsuz etkilemektedir. Metninizi hafifletmek için gereksiz sıfatlardan ya da uzun cümlelerden uzak durabilirsiniz.