Net Hareket Tam Hizmet Ajansı

Günümüzde artık internette özgürce dolaşabilmek ve bilgilerimizin kodlanarak saklanması, erişilememesi için VPN (Virtual Private Network) vezgeçilmezler arasında yer almaya başladı. Peki VPN nedir? Sizler için bu yazımızda En İyi Ücretsiz VPN Programlarını yazdık ve inceledik.

VPN Nedir?

VPN (Virtual Private Network) Sanal Özel Ağ anlamına gelen sözcüklerin ilk harflerinden oluşturulan bir kısaltmadır. Virtual Private Network (VPN) sanal özel ağ ile farklı konumlarda bulunan ağa bağlanıp, giriş bilgilerinin ve kullanıcı bilgilerini şifreleyerek farklı konumdan internete erişmemizi mümkün kılan ağ alt yapısıdır. Bağlantı kurulan sunucu, IP adresinizi şifreleyerek ya tamamen maskeler ya da sunucunun bulunduğu konumdan ziyaret ediyormuşsunuz gibi gösterebilir.

İlk çıktığı senelerden bu zamana kadar VPN konsepti çok büyük değişimler geçirdi. Yaklaşık on yıl kadar önce VPN’ler şirketlerin içerisinde özel olarak kullanılan sunuculardandı. Şirket elemanlarının işlerini yapabilmesi için bulunduları konumdan şirketin sunucularına bağlanarak bu işleri yapmalarına olanak sağlıyordu. Günümüzde ise VPN’ler, kullanıcıların 3. kişiler tarafından bilgilerine erişilmemesi için yaygın olarak kulanılmaya başlandı.

En iyi Ücretsiz VPN Programları Listesi

1 – CyberGhost VPN

CyberGhost-VPN-5-Crack

CyberGhost, End-to-End Encryption şifreleme teknolojisi kullanarak güvenlik seviyesini en üst seviyelere çıkartmaktadır.

Kötü amaçlı içerikleri engelleme özelliğiyle CyberGhost, ziyeret edeceğiniz web sayfasına ait veritabanını düzenli bir biçimde kontrol eder ve sonra siteye bağlanmasına izin verir.

2 – ZenMate

unnamed

14 milyondan fazla kullanıcısı olan ZenMate alt yapısını gün geçtikçe dahada ilerletmekte ve platform desteği artmaktadır. Bilgisayarlarda en çok kullanılan tarayıcılar Chrome, Opera ve Firefox eklentileriyle kullanılıyor.

ZenMate iPhone ve Android mobil cihazlarında uygulamalar ile çalışıyor. ZenMate Türkçe dil desteği ve ücretsiz versiyonunda 4 lokasyon secimine izin veriyor . Ücretli versiyonunda ise sınırsız lokasyon seçmenize olanak sağlamaktadır.

3 – Tuxler

tuxler-1

Tuxler, web üzerinde en iyi VPN sağlayıcılarının arasında yer alan bir programdır. İnternet ortamında gezinirken bilgilerinizi ve özelinizi korumak için End-to-End Encryption( uçtan uca şifreleme teknolojsi) kullanarak başka insanların bilgilerinize ulaşılmasını imkansız hale getirmektedir.

Tuxler ücretsiz sürümünde düzenli hız ve sınırsız bant genişliği sunarak kullanıcılarına olanak vermektedir. Ücretli versiyonunu kullanmak isterseniz ücretsiz sürümünden 4 kat daha hızlı internet erişimi, sınırsız bent genişliği ve sınırsız konum değişikliğine sahip olacağınızı belirtelim.

4 – Tunnelbear

unnamed

Tunnelbear geliştirilirken son kullanıcı deneyimi göz önünde bulundurularak kullanımını basit ve çok kolay bir VPN programı yaptılar.

Bilgisayarlar ve mobil cihazlara uygulama yüklenerek kullanılan Tunnelbear VPN programı dünyanın bir çok ülkesinden konum seçmenizi sağlıyor.

Tunnelbear da üst seviye şifreleme kullanılmakta ve veri trafik hızını hiç kaydetmediğinin garantisini vermektedir. Ücretsiz seçeneğinde kullanım kotası mevcuttur ve bu kota 500MB’dir.

5 – Windscribe

windscribe

Yüksek güvenlik ve aylık 10 GB veri kotasıyla Windscribe VPN uygulaması bu özelliği ile VPN programları arasında ön sıralarda yerini alıyor.

8 farklı konum seçeneği bulunan uygulama, aylık kotanıza Twitter’da Windscribe VPN programını etiketlerseniz 5 GB,  bir arkadaşınızı davet ederseniz 1 GB ek kota veriyor.

Ücretsiz versiyonunda ABD, Kanada, Birleşik Krallık, Hong Kong, Fransa, Almanya, Lüksemburg, Hollanda konumlarından bağlanma imkanı sunuyor.

6 – Hotspot Shield Free

Blog-Hotspot-Shield_Free-vs-Elite

Dünya genelinde Hotspot Shield VPN uygulaması 500 milyondan fazla indirilmiş,ve en yaygın olarak kullanılan VPN programı olmuştur. İstediğiniz her yerden yani cafe, havaalanı vb. yerlerden ücretsiz Wi-Fi yerlerinden internete bağlanıyorsanız, Hotspot Shield Free uygulamasıyla bilgilerinizi güven altına alabilirsiniz.

Kurulumu hızlı ve basit olsada tek eksiği kota sorunu. Hotspot Shield Free 750MB’lık aylık kota sunmakla birlikte, ABD video sitelerinin çoğuna erişimi Elite üyeliğine ayırmış olması yüzünden çoğu kullanıcının bu programdan vazgeçmesine sebep oluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.